طرح توجیهی پرورش عقرب pdf سال 1400 با سود بالا
طرح توجیهی پرورش عقرب pdf
پرورش عقرب سیاه
تکثیر و سم گیری از عقرب
طرح توجیهی پرورش عقرب pdf چیست؟
قیمت سم عقرب چقدر است؟ مطمنا هزینه ها نقش مهمی در ادامه کار ما و یا شروع کارمان دارد، از این رو شما میتوانید با مطالعه طرح توجیهی پرورش عقرب pdf به تمامی هزینه های اولیه دست پیدا کنید.
طرح توجیهی پرورش عقرب pdf کمک میکند تا شما با هزینه های اولیه و هزینه های جاری و میزان سود مطلع شوید در واقعا طرح توجیهی نقشه شروع کسب و کارتان است.
طرح توجیهی پرورش عقرب pdf شامل موارد زیر است:
- میزان سرمایه اولیه برای شروع
- میزان درآمد و فروش
- نقطه سر به سر
- میزان سود پیش بینی شده
- هزینه خرید مولد
- میزان سالن موردنیاز
- دوره برگشت سرمایه
- تجهیزات موردنیاز
- نیروی کار موردنیاز
- میزان سود سالیانه
- هزینه زمین
سود پرورش عقرب
حتما شما هم شنیده اید که پرورش عقرب میتواند درآمدزایی بالایی برایتان داشته باشد و شما را به یک شغل پرسود و آینده دار برساند. ایران یکی از بهترین مناطق پرورش عقرب است و دارای نوع های زیادی از عقرب میباشد، همچنین روزانه افرادی متعددی سعی در بالابردن اطلاعات خود در این زمینه هستند تا بتواند خودشان عقرب را پرورش بدهند که شهرهای نظیر شیراز، اصفهان و تهران بیشترین آمار افرادی که خواهان پرورش عقرب هستند را به خود اختصاص داده اند. اما درآمد پرورش عقرب چقدر است؟ مقدار درآمد شما نسبت به تولید سم عقرب محاسبه میشود که هر گرم خشک آن حدود ۸۰ میلیون تومان است و سم آن برای درمان بیماری های شامل: رماتیسم، مالاریا و سرطان مورد استفاده قرار میگیرد.
محل زندگی عقرب ها
عقربها رنگهای مختلفی دارند مانند قهوه ای، زرد، سیاه، قهوه ای مایل به زرد. به طور کلی عقربها به سه دسته حفار، نیمه حفار و غیر حفار تقسیم میشوند.
عقربهای حفار: به عقربهایی گفته میشود که در زیر خاک زندگی میکنند و حدود ۵۰ سانتی متر لانه هایی را حفر میکنند.
گونه ها: اسکرپیوموروس، اُدنتبوتوس دُریا، اُدنتبوتوس ادنتوروس
عقرب نیمه حفار: این نوع از عقربها، مکان ثابتی ندارند و معمولا در بین شیارها، زیر سنگ ها،شیار و برگها زندگی میکنند.
گونه ها: هوتنتوتا سولسیئی، اسکورپیو مائوروس.
عقرب غیرحفار: عقربهایی هستند که بیشترین مواجهه را با انسان دارند این نوع از عقربها وارد اماکن انسان نیز میشوند و ممکن است در هر جایی زندگی کنند.
گونه ها: بوتتوس سولسی، همیسکرپیوس لپتوروس، مزبوتوس اوپوس، آندرکتنوس کراسیکودا،بتتوس ساچ.
نکته۱: استان خوزستان بیشترین و خطرناک ترین عقربها را در خود دارد.
خطرناک ترین عقربهای ایران
عقرب همیسکورپیوس لپتروس: این عقرب خطرناک ترین عقرب در ایران است و نام دیگر آن گاردیوم یا گادیم است، رنگ آن زرد است و معمولا گادیم های نر قدرت سم بیشتری نسبت به ماده ها دارند، یکی از عواملی که باعث شده این نوع عقرب خطرناک باشد، دم بلند آن است که باعث میشود نسبت به دیگر عقرب ها سرعت بیشتری در سم زدگی داشته باشد، استان خوزستان بیشترین تعداد عقرب گادیم را دارا است.
عقرب کمپسوبوتوس ماهیتزنی: عقربی است با جثه کوچک، بدنی باریک و بلند و البته یکی از خطرناک ترین عقربها در خوزستان و ایران، دلیلی که باعث شده این گونه به شهرت زیادی برسد قدرت سم آن است که خیلی سریع میتواند انسان را از پا دربیاورد. رنگ بدن این عقرب زرد و یا آجری میباشد.
عقرب آندرکتونوس کراسیکودا: عقربی که در ایران شهرت بالایی دارد و با نام عقرب سیاه مشهور است، جثه ی بزرگی نسبت به دیگر عقربها دارد و رنگ آن سیاه و قهوه ای میباشد، این عقرب نیز در خوزستان و در نقاط مختلف کشور دیده شده است.
نکته۲: بهتر است برای نگهداری عقربها از جعبه های شیشه استفاده کنید.
تغذیه عقربها
عقربها نیاز روزانه به غذا ندارند و با توجه به جثه و گونه ی آن باید غذا دهی داده شود معمولا در هر هفته ۳بار نیاز به تغذیه دارند و این تغذیه شامل سوسک، جیرجیرک، عنکبوت و مارمولک میباشد.
نکاتی در رابطه با تغذیه عقربها:
بهترین غذا برای عقربها، جیرجیرک میباشد.
نیاز عقربها به غذا متغیر است و ممکن است بین ۳تا ۵بار در هفته نیاز به غذا داشته باشند.
در صورتی که چندین ساعت بعد غذاهای اضافی در باکس و یا زیستگاه عقرب مانده باشد، مانده هایی غذایی را خارج کنید.
عقربها باید در شب تغذیه کنند.
عقربهارا به دور از مواد شیمیایی نگهداری کنید.
نکته۳: رنگ عقرب هیچ تاثیری بر خطرناک بودن و یا با کیفیت بودن سم عقرب ندارد.
نحوه سم گیری عقرب
نحوه سم گیری عقرب به چندین روش انجام میشود که دو روش عمده آن شامل شوک الکتریکی و سایش غدد میباشد که با توجه به تست های گرفته شده روش اول مرسوم تر است. معمولا مقدار ولتاژ شوک الکتریکی بین ۶ تا ۱۰ است و بعد سم عقرب را دو روش انجماد و خلاء خشک میکنند و سپس آن را پودر میکنند و در شیشه های دربسته و تاریک نگهداری میکنند. توضیحات تکمیلی در فایل راهنما موجود میباشد.
دستگاه رباتیک سم گیری از عقرب
جمع آوری سم عقرب امری مهم و البته خطرناک است اما در طی سالهای اخیر افراد زیادی در زمان سم گیری دچار عقرب گزیدگی شده اند به همین محققان دستگاهی اختراع کرده اند که بتواند سم عقرب را بگیرد.
دستگاهی با نام VES-4 این کار را انجام میدهد. که در گذشته از روش های سایش غدد و شوک الکتریکی استفاده میکردند البته این روشها بسیار خطرناک هستند و احتمال عقرب گزیدگی وجود دارد، پیشنهاد میشود از دستگاه سم رباتیک برای سم گیری از عقرب استفاده کنید.
این دستگاه همچنین یک LED نیز دارد که نام گونه را نمایش میدهد.
موارد کاربرد سم عقرب
یکی از موثر ترین روش های نابودی آفات در بخش کشاورزی استفاده از سم عقرب است و دیگر نیازی به استفاده از موارد شیمیایی نیست.
البته از سم عقرب برای درمان بیماری ها نیز استفاده میشود، موارد کاربرد سم عقرب عبارتند از: جلوگیری از مالاریا، درمان سرطان، پاکسازی تومور، آرتروز رماتیسمی، داروهای سرطان، مسکن درد و جراحی پیوند قلب.
پرورش عقرب و قیمت سم عقرب
امروزه افراد زیادی خواهان پرورش عقرب هستند که بتوانند با پرورش این جانور به سم آن دست پیدا کنند، گفته میشود سم عقرب را حدود ۸۰ میلیون تومان خریداری میکنند، یکی از خریداران معروف در ایران موسسه رازی میباشد که خریدار سم عقرب است.
با دانلود طرح توجیهی پرورش عقرب pdf از هزینه های اشتباه جلوگیری کنید و هوشیارانه عمل کنید.
کتاب آموزش پرورش عقرب و طرح توجیهی پرورش عقرب pdf
دراین کتاب به آموزش: انواع نژادهای عقرب، بررسی تخصصی و آناتومی بدن آنها، ویژگی های ساختار بدنی و سم آنها می پردازد. آشنایی با انواع عقرب ها در کتاب آموزشی: ۱-ادنتوبوتوس ۲-اتوکیروس ۳-هوتن توتا ۴-بوتاکوس ۵- کراسیکودا ۶-لپتوکلیس ۷-کمبسوبوتوس
آناتومی بدن عقربها
عقربها از رده عنکبوتها و بند پایان است، این جانور از حدود ۴۲۰ میلیون سال قبل در زمین زندگی میکنند، به طور کلی عقربها شامل ۲۸ خانواده میباشد که تقریبا نصف آنها منقرض شده اند و در حال حاضر ۱۴ خانواده هستند که بیش از ۱۶۰۰ گونه را تشکیل میدهند و به ۲۰۰ دسته بندی شده اند.
این جانوران در سراسر دنیا پراکنده اند، در بیابان ها، جنگلها، سواحل، کوه ها، چمنزار ها، مناطق زندگی انسانها دیده شده اند.
اندازه عقربها متفاوت است از ۳ تا ۱۰ سانتی متر متغیر اند اما نوع آفریقایی وجود دارد که حدود ۲۱ سانتی متر طول دارد.
بدن عقربها هم مانند عنکبوتها دارای دو بخش سر سینه در قسمت جلو و شکم در قسمت عقب تشکیل شده است که قسمت عقب شامل شکم و دم عقرب میباشد. در سطح پشت بدن عقرب هفت بند و در سطح شکم آن تنها پنج بند قابل شمارش است.
قسمت خلفی و یا دم عقرب از ۵ بخش تشکیل شده است که غده ی سمی آن در انتها دم قرار دارد.
خانواده عقربها
عقربهای موجود در ایران به سه خانواده تقسیم میشوند.
- بوتیده
- اسکورپیونیده
- همیسکورپیده
خانواده بوتیده: این خانواده بزرگترین خانواده در بین عقربها میباشد و در سراسر جهان به جز نیوزلند و قطب جنوب دیده شده است. این خانواده بیش از ۸۰ جنس و ۹۰۰ گونه عقرب دارد این خانواده معمولا در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری زندگی میکنند. برخی از عقربهایی که در این خانواده هستند عبارتند از: عقرب کراسیکودا، ماتهیزنی، جایاکاری، هوتنتوتا شاخ.
خانواده اسکورپیونیده: این خانواده در قاره های آفریقا، آسیا و استرالیا دیده شده است، و بیشتر عقربهایی که حجم بزرگی دارند از این خانواده هستند. معمولا این خانواده دارای عقربهایی کم خطر است.
عقرب اسکورپیو مائوروس نمونه ایی از این خانواده است.
خانواده همیسکورپیده: این خانواده شباهت زیادی با خانواده اسکورپیونیده دارد از این رو قبلا هردو را به یک خانواده میدانستند. برخی از گونه های این خانواده دارای بدنی باریک و کشیده و برخی دیگر دارای بدنی پهن میباشند.
عقرب همیسکورپیوس لپتروس نمونه از این خانواده میباشد که رتبه دوم خطرناک ترین عقرب را در خوزستان دارد.
توجه: برای اطلاع از هزینه ها و سرمایه اولیه طرح توجیهی پرورش عقرب pdf را مطالعه کنید.
تولید مثل عقربها
عقربها زنده زا هستند و در میانه تابستان تا میانه پاییز میزایند. تعداد نوزادان بستگی به گونه عقرب دارد و از ۵ تا ۹۰ عدد متغیر است. در برخی از گونه ها عقربها از قسمت سر خارج میشوند و برخی دیگر از قسمت دم مادر، این روند تا ۵ روز ادامه پیدا میکند تا تمامی نوزادن خارج شوند. سپس تا زمانی که اولین پوست اندازی راه انجام دهند بر روی کمر مادر قرار میگیرند.
خون عقربها
خون عقربها به دلیل داشتن ماده ای به نام هموسیانین که مایعی شفاف و روشن و دارای مقدار زیادی مس است و چون مس در مجاورت هوا اکسید میشود به رنگ آبی فیروزه ای و یا سبز دیده میشود.
جالب است بدانید خون عقرب نیز سمی است و اگر به یک موش تزریق کنید باعث مرگ موش میشود.
تنفس
عقربها نیاز خیلی کمی به اکسیژن دارند از این رو میتوانند یک شبانه روز در آب باشند و زنده بمانند و ماه ها در یک بطری در بسته زندگی کنند.
شبیه سازی زیستگاه عقرب
یکی از مزایای مهم پرورش عقرب این است که میتوانید در هر منطقه ای این جانور را پرورش دهید چون زیستگاه عقرب در درون باکس های شیشه ای است. این باکس شیشه ای همانند آکواریوم است که در با قطعات چوب، گیاهان کوچک و سنگ تزیین کنید توجه کنید وجود سنگ در زیستگاه بسیار مهم است.
بررسی دما در محیط باکس
دمای موردنیاز برای هرگونه از عقربها متفاوت است.
عقربهای بیابانی باید در دمای ۲۲ تا ۲۹ درجه سانتی گراد نگهداری شوند.
عقربهای گرمسیری نیازمند دمای ۲۱ تا ۲۶ درجه سانتی گراد هستند.
توجه کنید که دمای باکس نباید بیشتر از ۳۰ درجه سانتی گراد باشد و دما باید ثابت باشد.
رطوبت داخل باکس
میزان رطوبت زیستگاه عقرب باید بین ۳۰ تا ۴۰ درصد باشد.
بهتر است با استفاده از رطوبت سنج میزان رطوبت را تنظیم کنید.
علائم عقرب گزیدگی
علائم اولیه: پس از چند دقیقه در قسمتی که گزیدگی انجام شده علائمی مانند درد، تاول، قرمزی و تورم مشاهده میشود.
علائم ثانویه: پس از چند ساعت علائمی مانند تند شدن سرعت نبض، سرگیجه، بالا رفتن فشار خون، تشنج، تنگی نفس و حالت تهوع و استفراغ صورت میگیرد.
اقدامات درمانی:
- شستشوی محل زخم با آب صابون و یا مایع
- بیرون آوردن وسایل تزیینی و طلا.
- استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد.
همچنین میتوانید از یک تکه یخ استفاده کنید. توجه کنید به هیچ وجه محل زخم را در ظرف آب قرار ندهید.
حقایقی درمورد عقرب
عقربها نیز مانند سوسکها موجوداتی هستند که اشعه رادیو اکتیو بر روی آنها تاثیری ندارد. حتی ضعیف ترین نوع عقرب نیز میتوانید ۴۰۰۰۰ راد را تحمل کند، این در حالی است که انسان تنها میتواند ۶۰۰ راد را تحمل کند. به همین خاطر عقربها به راحتی میتوانند از انفجار اتمی جان سالم به در ببرند. پرورش عقرب سود بسیار زیادی دارد که میتواند اشتغالزایی نیز به همراه داشته باشد، برای اطلاع از میزان سود، طرح توجیهی پرورش عقرب pdf را مطالعه کنید.
کتاب راهنمای جامع پرورش عقرب و طرح توجیهی پرورش عقرب pdf
کتاب راهنمای جامع پرورش عقرب به موضوعاتی چون:
- پیدا کردن عقربها در کوه، بیابان و جایگاه مخفی شدن آنها
- بررسی انواع ویژگی های عقرب در اقصی نقاط ایران
- محفظه های نگهداری عقرب و چگونگی پرورش
- موارد تغذیه و خوراک
- طریقه ی زهر گیری از آنها
- و... میپردازد.
راه های پیشگیری از عقرب گزیدگی
- زمانی که در حال تمیز کردن این محلها هستید از دستکش مخصوص و پوتین استفاده کنید.
- کاهش دسترسی به منبع تغذیه عقربها ( حشرات منبع بزرگی برای تغذیه عقربها میباشند).
- شکافها، سوراخها،پنجره ها محل هایی هستند که عقربها وارد اتاق میشوند.
- در فصل تابستان عقرب به مکانهای مرطوب پناه می آورید.
- استفاده از خروس، مرغ و اردک این پرند ها به راحتی میتوانند عقربها را شکار کنند.
- جلوگیری از بازی بچه ها در مکانهای تخریب شده و متروکه.
- خودداری از نگهداری البسه و حوله در سطح اتاق.
- از فرو بردن دست به لانه ی پرندگان جلوگیری کنید.
- یکی از محلهایی که عقرب در آنجا پنهان میشوند، در زیر سنگها است.
توجه: عقربها از محلهایی که مواد نفتی وجود دارد دوری میکنند برای جلوگیری از عقرب گزیدگی در بخشی که احتمال وجود عقرب است مقدار کمی نفت و یا بنزین بریزید.
عقربهای حفار، نیمه حفار و غیر حفار
عقربهای حفار، نیمه حفار و غیر حفار تقسیم میشوند.
عقربهای حفار: این گونه ها دارای قدرت لانه کنی هستند و میتوانند ۲۵ تا ۵۰ سانتی متر را در خاک حفر کنند. در محلهایی که خاک برداری میشود احتمال برخورد با عقربها نیز بیشتر میشود.
عقربهایی ادنتوبوتوس دوریه، ادنتوبوتوس اندتوروس، ادنتوبوتوس دریا از این نوع میباشند.
عقربهای نیمه حفار: گروه دیگری نیز وجود دارد که بین شاخه ها، شکاف دیوار، زیر سنگ و زیر برگها زندگی میکنند.
عقرب اسکورپیو مائوروس در این دسته قرار دارد.
عقربهای غیر حفار: این نوع از عقربها از مواد و چیزهای طبیعی و یا غیر طبیعی برای زندگی استفاده میکنند، این نوع عقربها وارد مکانهای انسان ها نیز میشوند و معمولا در مکانهای متروکه، در کفشها، لباسها و وسایل رها شده بر روی زمین پنهان میشوند.
عقربهایی مانند کراسیکودا، لپتوکلیس، ماهیتزنی، جایاکاری از این نوع میباشند.
پکیج طلایی و طرح توجیهی پرورش عقرب pdf
پکیج طلایی پرورش عقرب شامل چه فایل هایی می باشد؟
- طرح توجیهی پرورش عقرب pdf سال ۹۷
- راهنمای جامع پرورش عقرب
- ۳۶۰ مگابایت فیلم آموزشی
- آشنایی با انواع عقرب های ایران
- آموزش و پرورش و نگهداری عقرب های ایران
مواردی که در پکیج طلایی مورد بررسی قرار میگیرد.
- نحوه سم گیری
- نحوه پرورش
- ساخت زیستگاه برای عقرب
- نحوه تغذیه، مقدار، ساعت غذا دهی
- محل زندگی عقربها
- آناتومی بدن
- مقایسه انواع عقربها
- بررسی کلی عقربها
- بررسی میزان دما، رطوبت
- روش های سم گیری
- موارد کاربرد سم
- معرفی خانواده عقربها
- معرفی خطرناک ترین عقربها
- تولید مثل عقربها
- آشنایی با عقربهای موجود در ایران
- کمک های اولیه در عقرب زدگی
- طرح توجیهی پرورش عقرب pdf
- ظرفیت تولید سالانه
- هزینه تجهیزات و لوازم مورد نیاز
- برآورد هزینه های سرمایه ای
- میزان درآمد
- بازگشت سرمایه
- نقطه سر به سر
- هزینه های تغذیه
- فیلم های آموزشی